Privatumo politika



Privatumo pareiškimas 

Tam, kad Jūs galėtumėte pasitikėti mūsų paslaugomis ir prekėmis, privatumui mes teikiame itin daug dėmesio. Vertiname Jūsų pasitikėjimą mumis. Mes saugome Jūsų privatumą todėl siekiame skaidriai apdoroti Jūsų duomenis. Prašome,  susipažinkite su mūsų taisyklėmis.
 
PRIVATUMO TAISYKLĖS 

Dėkojame, kad skyrėte joms savo laiko. Mes vertiname tai, kad patikite mums savo informaciją, ir ketiname tą pasitikėjimą išsaugoti. Norėdami jį išsaugoti pirmiausia turime užtikrinti, kad suprantate, kokią informaciją mes renkame, kodėl ją renkame, kaip ją naudojame ir kokius pasirinkimus turite Jūs. Šiose Taisyklėse mūsų privatumo praktika pateikiama paprasta kalba, vengiama teisinio ir techninio žargono. 
 Šios privatumo taisyklės įsigalioja nuo  2018.05.25 

1. KAS MES ESAME 
Už Jūsų informaciją pagal šias Privatumo taisykles atsakingas Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubas, įmonės kodas: 191198137, adresas - Lakūnų g. 1, LT-13132 Kyviškės, 
Šatrininkų sen. Vilniaus raj. 
(duomenis rasite čia). Šios Privatumo taisyklės taikomos žiniatinklio svetainėms ir fizinėms darbo vietoms, kurias kuruoja Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubas (toliau tekste dėl aiškumo irpaprastumo vadiname VDGA),  

2. KOKIĄ INFORMACIJĄ RENKAME 
Informacijos rinkimas  šioje svetainėje yra naudojamas laiškų, paklausimų rašymui, todėl naudotojui siūlome užpildyti privalomą atsakymui formą. Joje prašome nurodyti vardą bei pavardę, elektroninio pašto adresą ir telefono numerį (neprivaloma). Šie duomenys išsaugomi svetainės klientų duomenų bazėje ir naudojami tik siunčiant atsakymą, Kitu tikslu duomenys nėra naudojami, taip pat jie neperduodami tretiesiems asmenims. 

3.  SLAPUKAI (Cookies) – tai nedideli tekstiniai dokumentai. Jie paprastai saugomi naudotojo kompiuteryje iki naršymo sesijos pabaigos, o kai kuriais atvejais ir ilgiau. Naudotojui lankantis izet.lt svetainėje, iš jos išsiunčiamas vienas ar keli slapukai į jo kompiuterį ar kitą įrenginį. Slapukai naudojami: siekiant palengvinti naršymą bei pagerinti suteikiamų paslaugų kokybę, pvz., išsaugoti naudotojo nustatymus. Naudotojui pasirinkus jį dominančias paslaugas, svetainė jį nukreipia į partnerio svetainę, kurioje galima rasti dominančią informaciją.  Šioje svetainėje nepateikiami jokio kreditinių kortelių duomenys). Slapukai ir kiti įrankiai reklamai nenaudojami. Svetainėje naudojamasi trečiųjų šalių (Google adwords, Google analytics ir t.t.) paslaugomis, kurios padeda stebėti lankomumo statistiką, gauti informaciją apie reklaminių kampanijų konversijas ir kt. Naudojami tik bendrieji statistiniai duomenys apie svetainės lankomumą ir jos bei reklaminių kampanijų veiksmingumą. 

4. Šios taisyklės nereglamentuoja asmens duomenų naudojimo tvarkos galiojančioms paslaugų teikimo sutartims vykdyti. Vykdydama paslaugų sutartis, Jūsų asmens duomenis gali perduoti duomenų gavėjams – avialinijoms, partneriams, atsakingiems už apgyvendinimo ir transporto paslaugų organizavimą. Nurodyti duomenų gavėjai gali būti įsisteigę ir už Europos ekonominės erdvės ribų todėl asmens duomenims gali būti taikoma mažesnė asmens duomenų apsauga nei Europos ekonominės erdvės valstybėse (Europos Sąjungos mastu nėra priimtas sprendimas dėl tinkamo lygio apsaugos užtikrinimo duomenis perduodant į nurodytas šalis). izet.lt užtikrina, kad imsis protingų priemonių, siekdama, jog duomenų tvarkytojai ir gavėjai Jūsų duomenis tvarkytų laikydamiesi privalomų teisės aktų.

5. EL. PAŠTO NAUDOJIMAS:  Savanoriškai nurodytą el. paštą VDGA svetainė aerobatic.lt naudoja naujienlaiškių siuntimui, informacijai apie paslaugų, kelionių, skrydžių paslaugas, nuolaidas, pasiūlymus, konkursus, naujienas, apklausas bei kitoms naujienoms siųsti.  Taip pat el. paštas naudojamas siunčiant naujienlaiškius ir/ar asmeninius vadybininkų pranešimus. Išsiuntus naujienlaiškį VDGA  gali rinkti statistinius duomenis apie duomenų subjekto elgesį su pranešimu, pavyzdžiui, ar atidarytas el. laiškas, kokios nuorodos paspaustos. Tokio pobūdžio laiškai nuo siuntėjo „izet.lt" siunčiami vieną-keturis kartus per savaitę.  
VDGA pasilieka teisę  susisiekti su klientais bei pasiteirauti nuomonės apie suteiktas paslaugas. 
Naujienlaiškių prenumeratos gamima atsisakyti paspaudus atsisakymo nuorodą esančią laiške arba el. paštu aerobaticzone@gmail.com 

6. TELEFONO NUMERIO NAUDOJIMAS: Nurodytą telefono numerį VDGA gali naudoti perduoti informacijai apie geriausius paslaugų pasiūlymus (pvz. skraidymų sezono atidaryma/uždaryma, esminius pakeitimus ir t.t. ) SMS pranešimu. Nurodytu telefono numeriu gali susisiekti bet kuris įmonės vadybininkas dėl aktualios informacijos apie paslaugas, nuolaidas, pasiūlymus, konkursus, naujienas, apklausas bei kitoms naujienoms pranešti. Telefono numeris nurodyto pobūdžio informacijai perduoti naudojamas neribotai, jei to reikalauja paslaugos aplinkybės. VDGA  gali susisiekti pasiteirauti nuomonės apie suteiktas paslaugas.

7. GYVENAMOSIOS VIETOS ADRESO NAUDOJIMAS: Nurodytą gyvenamosios vietos adresą VDGA gali naudoti atsiųsdami leidinius apie keliones,   leidinius su spec. pasiūlymais (leidiniai vienam adresui gali būti siunčiami iki 3 kartų per metus)

8. Atkreipiame dėmesį, kad kai kurių paslaugų teikėjai gali būti įmonės įsisteigusios ne Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybėse ir asmens duomenims gali būti taikoma mažesnė apsauga nei EEE valstybėse. Šiuo metu egzistuojantis Europos Sąjungos mastu priimtas sprendimas dėl tinkamo lygio apsaugos užtikrinimo duomenis perduodant į kitas šalis (ne ES) neapima visų be išimties.  

9. DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS:  Duomenų subjektas turi teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, reikalauti ištaisyti neteisingus, nepilnus ar netikslius savo asmens duomenis, Turi teisę reikalauti apriboti duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) ar sunaikinti duomenis (kai atšaukiamas sutikimas), teisę nesutikti su asmens duomenų tvarkymu.  Duomenų subjektas turi teisę bet kada atšaukti savo duotą sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais:
- gavęs naujienlaiškį, paspausdamas naujienlaiškių prenumeratos atšaukimo nuorodą
- gavęs SMS pranešimą, paskambindamas pranešime nurodytu telefono numeriu ir nurodydamas, kad nepageidauja daugiau gauti SMS pranešimų
- visais atvejais – parašydamas el. paštu ar paskambindamas skyriuje kontaktai nurodytais tel. numeriais.

8. KITOS NUOSTATOS : Duomenų (el. pašto adreso, telefono ir gyvenamosios vietos adreso) tvarkymo terminas: 3 metai nuo sutikimo gavimo dienos. 
Asmens duomenis izet.lt gali perduoti tik tretiesiems asmenims, teikiantiems specializuotas paslaugas, tam, kad išsiųstų el, laiškus, SMS pranešimus, pašto siuntas. 
Turėdamas klausimų ar nusiskundimų dėl asmens duomenų tvarkymo, duomenų subjektas gali kreiptis el. paštu aerobaticzone@gmail.com arba į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.